Over Joep Boerboom

Joep Boerboom (Arnhem, 1973) studeerde Spaans en Internationale Betrekkingen in Groningen. Hij werkte voor de rijksoverheid, de Europese Unie en de provincies Utrecht en Overijssel. In 2017 volgde hij de Postdoctorale Deeltijdopleiding Journalistiek (PDOJ) aan de Erasmusuniversiteit Rotterdam. Voor dagblad De Stentor bracht hij dat jaar de fipronil-affaire aan het licht. 

Boerboom schrijft biografieën en artikelen voor diverse dagbladen en tijdschriften. Voor Biografieportaal bespreekt hij recent verschenen biografieën.

Portret Neelie Kroes

biograaf tekstschrijver journalist Boek NeelieKroesIn 2010 verscheen zijn portret van VVD-politica Neelie Kroes in de bundel De Nederlandse eurocommissarissen.

Biografie Jan Terlouw

biograaf tekstschrijver journalist Jan Terlouw coverIn 2016 publiceerde hij bij uitgeverij Boom Amsterdam de biografie Jan Terlouw - Jeugdboekenheld op het Binnenhof.

Het levensverhaal van de D66-politicus en kinderboekenschrijver werd lovend ontvangen:

Boeiend, zet Terlouw neer als een echt mens
– Trouw
Politieke loopbaan is meeslepend beschreven. Een aanrader.
– Biografieportaal
Voorwaar een prachtige biografie.
– Oud-premier Dries van Agt

Levensverhalen in opdracht

Joep Boerboom schreef biografieën in opdracht van verschillende klanten, onder wie oud Akzo-topman en VVD-senator Aarnout Loudon. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Boek partijgeschiedenis 50PLUS

In november 2021 verschijnt Ouderenstrijd. De bewogen geschiedenis van 50PLUS bij uitgeverij Boom Amsterdam.

Ook de geschiedenis van je organisatie of project laten optekenen?

Kijk hier voor de mogelijkheden.