Biografieën

Ieder leven zit vol verhalen. Ik zorg dat ze bewaard blijven.

Ieder leven zit vol onverwachte voorvallen, ingrijpende keuzes, zakelijke en emotionele hoogte- en dieptepunten. Zonde als deze verhalen en herinneringen verloren gaan. Ieder leven verdient een biografie!

Hoe werkt het?

Na het bespreken van je wensen staan we in een aantal gesprekken stil bij de gebeurtenissen in je leven. Ik maak hier een pakkend verhaal van.

Wat krijg je?

Een boek dat leest als een roman. Geïllustreerd met je eigen foto’s en afbeeldingen. Een waardevol aandenken voor jezelf, voor familie, (klein)kinderen en bekenden.

Mijn ervaring

 
Portret Neelie Kroes

biograaf tekstschrijver journalist Boek NeelieKroesIn 2010 verscheen mijn portret van VVD-politica Neelie Kroes in de bundel De Nederlandse eurocommissarissen.

Biografie Jan Terlouw

biograaf tekstschrijver journalist Jan Terlouw coverIn 2016 publiceerde ik bij uitgeverij Boom Amsterdam de biografie Jan Terlouw - Jeugdboekenheld op het Binnenhof.

Het levensverhaal van de D66-politicus en kinderboekenschrijver werd lovend ontvangen:

Boeiend, zet Terlouw neer als een echt mens
– Trouw
Politieke loopbaan is meeslepend beschreven. Een aanrader.
– Biografieportaal
Voorwaar een prachtige biografie.
– Oud-premier Dries van Agt
Na mijn portret van Neelie Kroes (2010) en mijn biografie van Jan Terlouw (2016) schreef ik diverse biografieën op bestelling. Voor mensen die zelf hun levensverhaal wilden vastleggen of het cadeau kregen van hun kinderen.

Het vastleggen van je levensverhaal is een bijzondere en soms emotionele ervaring. Dat blijkt ook uit de reacties van klanten en lezers:

We hebben je boek uit. We hebben erbij gelachen en gehuild, beter kan toch  eigenlijk niet?
De samenwerking met je vind ik zeer aangenaam.
Je hebt een prettige schrijfstijl.

In 2022 verschijnt Verlieskracht, de biografie van Kees Oosterling.

Nog voordat hij twee jaar is, verliest Kees Oosterling (1934) zijn moeder en zus bij een mysterieus ongeval. Zijn vader en stiefmoeder hebben nauwelijks aandacht voor hem en sturen hem naar een Belgische kinderkolonie waar ze hem aan zijn lot overlaten. Als hij 26 is, overlijden zijn vader én zijn beste vriend. Jarenlang verzorgt Kees zijn zieke vrouw, tot ze in 2012 aan haar ziekte bezwijkt. Drie jaar later maakt zijn zoon een einde aan zijn leven en vier jaar daarna overlijdt zijn dochter, met wie hij al jaren een moeizame verstandhouding heeft, aan kanker. Hoe incasseer je zoveel klappen en blijf je ondanks alle tegenslag positief? Verlieskracht is een aangrijpend verhaal over verlies en veerkracht. Meer info en reserveren: KO - Mooky